Skalabilni sustav za detekciju plagijata smješten u računalnom oblaku : diplomski rad - Ljubičić, Ivan-Dominik (I. Ljubičić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog rada analizirana je tema softverski potpomognute detekcije plagijata. Opisane su vrste plagiranja, ali i metode te algoritmi detekcije plagijata između tekstualnih dokumenata te između izvornih programskih kodova. Cilj rada bio je osmisliti, modelirati i razviti skalabilni sustav za detekciju plagijata smješten u računalnom oblaku. Sustav je razvijen kao servis računalnog oblaka za Microsoft Azure platformu. Razvijeni sustav korisnicima omogućuje prijenos više vrsta dokumenata u sustav te pokretanje različitih algoritama ovisno o vrsti dokumenta. Nakon izvršenja zahtjeva, korisniku je omogućen uvid u statistike i rezultate detekcije plagijata.