Generiranje klasične glazbe pomoću Restricted Boltzmann machines : završni rad - Landeka, Ivan (I. Landeka, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obrađuje se nenadzirano učenje u vidu generiranja glazbenih nizova. Na početku rada opisujemo kako je nastao interes za konektivističkim pristupom umjetnoj inteligenciji. Navode se razni modeli neuronskih mreža i gdje se koriste te kako se provodi učenje neuronskih mreža. Posebno se analizira generativni model RBM i metode Monte Carlo kojima generiramo rekonstrukciju podataka. Detaljno je objašnjen skup podataka, implementacija mreže i program za oblikovanje primjera za učenje. Proveli smo treniranje i analizirali rezultate za razne parametre mreže.