Projektiranje elektroničkog sklopa za upravljanje brzinom bezkolektorskog istosmjernog motora : diplomski rad - Lasić, Ante (A. Lasić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu opisan je princip rada bezkolektorskog istosmjernog motora te su analizirane najpoznatije metode bez-senzorskog upravljanja. Također, projektiran je i analiziran elektronički sklop za upravljanje brzinom BLDC motora na temelju direktne detekcije protuelektromotorne sile te su opisani izazovi i mogućnosti u projektiranju takvog sustava