Ispitivanje zaštitne radne karakteristike niskonaponskog prekidača koristeći komercijalno dostupni programski alat : diplomski rad - Jarak, Mateo (M. Jarak, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Danas, niskonaponska mreža doživljava preobrazbu kako bi zadovoljila potražnju za neprekinutim napajanjem. U takvim uvjetima, gdje je gubitak snage kritičan, Inteligentni prekidač niskog napona (LVCB) ima važnu ulogu kako bi osigurao troškovno učinkovito I otporno napajanje miikromreže, uz učinkovito integriranje zelene energije koju pružaju obnovljivi izvori. LVCB, se stoga transformira iz primitivnog pružatelja zaštite u centralnog upravitelja mikromrežom. U prvom dijelu, ovaj rad daje pregled komercijalnog LVCB-a I njegovih značajki, dok drugi dio daje studiju slučaja koja se sastoji od testiranja proradne karakteristike, dio LVCB-ovog FAT i SAT postupka, korištenjem isključivo komercijalno dostupnog programskog alata (LabView).