Skeletna animacija u unificiranome fizikalnom pogonu temeljenom na česticama : diplomski rad - Lovrović, Bojan (B. Lovrović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ova teza prezentira implementaciju sustava sličnog Nvidia Flex-u. Nadograđuje se na taj sustav sa implementacijom zglobova. Ovo svojstvo se moze iskoristiti za konstrukciju "krpene lutke" (popularnog sustava za prikazivanje fizicki pogonjene skeletalne animacije) na grafičkoj kartici, te s time ublažiti posao dodijeljen CPU. Također, za razliku od Flexa, kojemu treba Nvidijin GPU, ova teza i njezina implementacija je građena za grafičke kartice proizvoljnog proizvođača. Iako svako svojstvo Flexa nije uključeno, ona koja jesu su opsežnije objašnjena.