Intrinsic Plagiarism Detection in Student Theses : bachelor thesis - Lozić, David (D. Lozić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj intrinzičnog otkrivanja plagijata je prepoznavanje krađe unutar dokumenta bez pomoći referentnih tekstova. U ovom radu su predložena dva pristupa. Prvi koristi one-class SVM u prepoznavanju stršećih vrijednosti, dok drugi radi klasifikaciju koristeći niz klasifikatora. Za potrebe zadatka stvoren je umjetni skup podataka gdje su dokumenti analizirani na razini rečenice koristeći tehniku klizećeg prozora. Iako su postignuti pozitivni rezultati, sustav nije dovoljno učinkovit za samostalnu detekciju plagijata. F1 rezultat prvog modela je 0.3, dok je F1 rezultat drugog modela 0.25 za klasu plagijata.