Baterijski spremnici u budućem elektroenergetskom sustavu: pristup integriranog upravljanja rizicima : završni rad - Luburić, Monika (M. Luburić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ciljevi globalne politike 21. stoljeća su povećati dostupnost i čistoću energije u svim zemljama svijeta te tako potaknuti ljude na korištenje obnovljivih izvora energije. Jedan od zadatka takve energetske i okolišne politike je povećati upotrebu baterija kao spremnika energije. Tema ovog završnog rada obuhvaća integriranje baterija u elektroenergetski sustav i svakodnevni život ljudi. Analizom političkih, ekonomskih, društvenih, tehničkih i ekoloških faktora procjenjuje mogućnost djelomične ili potpune integracije. Koristeći SWOT kao kvalitativnu analizu iznijete su dobre i loše strane sadašnjeg i budućeg korištenja baterija kao spremnika energije. Kombinacije više analiza ukazale su na rizike koje sa sobom nosi povećana integracija što je u konačnici rezultiralo smjernicama za buduće korištenje baterijskih spremnika.