Dizajn, razvoj i implementacija baze podataka za informacijski sustav sportskog kluba : završni rad - Maljić, Matija (M. Maljić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Informacija je koristan i upotrebljiv podatak koje korisnik može iskoristiti. Sustav je skup objekata i njihovih međusobnih veza. Informacijski sustav je sustav u kojem su relacije između objekata i atributa ostvarene prijenosom informacija. Informacijski sustav čine skupina ljudi i strojeva koji obrađuju informacije. Osnovne aktivnosti informacijskog sustava su prikupljanje podatka, obrada podatka, pohrana podataka i dostava podataka krajnjim korisnicima. Baza podataka je skup podataka o svim entitetima koji se pojavljaju, svih veza i svih njihovih atributa. Sustav baze podataka je ujedno i baza podataka i sustav za upravljanje bazom podataka. Sustav za upravljanje bazama podataka je softver koji upravlja korištenjem baze podataka. U relacijskom modelu baze podataka svi su podaci predstavljeni u n-torkama i grupirani u relacije. ER model definira entitet kao stvar koja može samostalno postojati i koju možemo jedinstveno identificirati. Kod ER modela i entiteti i veze mogu imati atribute. Za informacijski sustav sportskog kluba napravljena je web aplikacija koristeći MVC arhitekturu. MVC dijeli softversku aplikaciju na tri dijela: model, view i controller.