Integracija MIMO 4x4 platforme : diplomski rad - Butina, Hrvoje (H. Butina, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisani su postupci uhodavanja AD-FMCOMMS5 MIMO 4x4 radiokomunikacijske platforme temeljene na dva Analog Devices AD9361 primopredajnička integrirana kruga na Xilinx ZC706 razvojnom sustavu. Detaljno su opisane mogućnosti AD-FMCOMMS5 platforme te sklopovlja na platformi. Posebno težište je stavljeno na razvoj algoritma za rješavanje faznog disbalansa između lokalnih oscilatora (LO) pojedinih AD9361 integriranih krugova, te na usklađivanje faza takta korištenog za vođenje digitalnog sklopovlja u programabilnoj logici. Ispravnost i preciznost algoritma verificirana je u laboratorijskim uvjetima. Opisani su postupci programiranja sklopovlja u AD9361 primopredajničkom lancu, te je u programskom jeziku C napisan jednostavan prijamnik za demonstraciju mogućnosti AD-FMCOMMS5 platforme.