Obrada podataka tehnologijom Apache Spark : završni rad - Matak, Martin (M. Matak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisano je kako koristiti tehnologiju Apache Spark. Objašnjeno je koji su glavni elementi te tehnologije i čemu pojedini element služi. Napisano je i nekoliko primjera gdje se vidi kako se tehnologija koristi kroz programski jezik Java. Detaljno je opisan algoritam PageRank radi boljeg pojašnjenja programskog sučelja koje ova tehnologija nudi. Uveden je pojam dijeljenih varijabli i objašnjeno je kako pravilno postavljati vrijednosti takvih varijabli na grozdu.