Određivanje povezanosti višeagentskog sustava u dinamičkoj topologiji : završni rad - Marić, Marko (M. Marić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu analizira se algoritam odred¯ivanja povezanosti decentraliziranog višeagentskog sustava u dinamiˇckoj topologiji korištenjem konsenzus algoritma zasnovanog na povjerenju. Promatrani grafovi su usmjereni, težinski i jednostavni te svaki agent izravno promatra svoje susjede dok se za informacije o ostalim agentima oslanja na informacije dobivene od svojih susjeda. Propagacija informacija uvelike ovisi o komunikacijskim performansama svakog pojedinog agenta, a brzina konvergencije lokalne matrice povezanosti ovisna je o topologiji grafa i broju agenata.