Razvoj ispitnih struktura za kalibriranje širokopojasnih radiofrekvencijskih sondi : diplomski rad - Marinović, Tomislav (T. Marinović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu razmatran je i dizajniran set kalibracijskih i testnih struktura za preciznu kalibraciju širokopojasnih radiofrekvencijskih (RF) sondi koje se koriste za mjerenja analognoga signala velike amplitude. U programskom alatu Agilent ADS provedene su simulacije na bazi teorije električnih krugova te elektromagnetske simulacije na temelju kojih je utvrđen optimalni dizajn tiskanih pločica te su odabrani prikladni tipovi prijenosnih linija i konektora. Nakon što tiskane pločice budu izrađene, odredit će se karakteristika RF sonde, što će u konačnici pridonijeti većoj točnosti i pouzdanosti mjernih rezultata.