Analiza signala EEG-a izmjerenih tijekom rješavanja kognitivnih zadataka : diplomski rad - Matić, Andrea (A. Matić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Pokazalo se da tijekom obrazovanja nedovoljno pažnje se pridaje razumijevanju trećeg Newtonovog zakona i da ljudi ne primjenjuju njegova načela čak ni kad ga znaju. Kako bi se približilo shvaćanju loše riješivosti kognitivnih zadataka iz tog područja fizike, proučavane su razlike u karakterističnim valovima signala EEG-a ljudi koji ne razumiju treći Newtonov zakon i onih koji ga uspješno primjenjuju. Signali EEG-a su obrađeni klasičnim metodama u alatu EEGLAB unutar programske okoline Matlab te ocijenjeni statističkim testom t-test. Dobiveni rezultati otvaraju mogućnost daljnjeg istraživanja utjecaja učenja na promjene moždanih aktivnosti tijekom kognitivnih procesa.