Ultrazvučni komunikacijski sustav : završni rad - Martinez, Luka (L. Martinez, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Razvijeni sustav ultrazvučne komunikacije sastoji se od ultrazvučnih senzora predajnika (MA40A5S) i prijamnika (MA40A5R), razvojne okoline Mikroelektronika UNI-DS6, mikrokontrolera CY8C27643-24PVXI, te programskih alata PSoC Designer i Eclipse IDE. Senzori su preko razvojne okoline povezani na i kontrolirani od strane mikrokontrolera. Nakon obradbe podataka pristiglih sa senzora mikrokontroler ih šalje serijskom komunikacijom računalu za daljnju obradbu i prikaz. Podaci se prikazuju u stvarnom vremenu na grafičkom korisničkom sučelju sustava. Grafičko korisničko sučelje temelji se na tehnologiji Swing programskog jezika Java. Sučelje omogućava unos teksta, pokretanje ultrazvučne komunikacije te pregled rezultata i statistika vezanih uz postupak komunikacije (brzina, postotak točnosti).