Automatizirana akvizicija i vizualizacija mjerenja u laboratorijskim vježbama iz elektromagnetizma : završni rad - Martinko, Matej (M. Martinko, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Kombinacijom Raspberry Pi-a i pretvornika ADS1115 dobivamo sustav kojim se može mjeriti i vizualizirati napon. Korištenjem programskog jezika Python, biblioteke za upravljanje pretvornikom Adafruit i biblioteke za crtanje grafova Matplotlib, implementiran je sustav koji očitava vrijednosti napona u vremenu te ih po potrebi sprema i crta na graf. Provedeno je testiranje sustava i prikazano slikama. Opisana je i laboratorijska vježba iz elektromagnetizma. U uputama je navedeno kako spojiti i koristiti sustav te zadaci koji se riješavaju nakon mjerenja.