Sinkronizacija baza podataka korištenjem raspodijeljenog sustava za upravljanje izvornim kodom : diplomski rad - Matun, Josip (J. Matun, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Proučiti i opisati metode i postojeća rješenja sinkronizacije baze podataka koja koriste raspodijeljene sustave te napraviti usporedbu s rješenjima koja ih ne koriste. Razviti i implementirati sustav u programskom jeziku PHP koristeći distribuirani sustav GIT, program za instalaciju i konfigurator sustava te demonstrirati funkcionalnosti u testnoj i produkcijskoj okolini. Izraditi dokumentaciju s uputama za instalaciju, pokretanje i testiranje razvijenog sustava.