Web-sjedište s implementiranim odabranim smjernicama pristupačnosti : završni rad - Mihetec, Martina (M. Mihetec, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Suvremen život postao je nezamimsliv bez Interneta, pomoću njega dolazimo do informacija i potrebnih usluga, međutim osobama s invaliditetom je često otežano korištenje web-sjedišta jer nisu usklađena s njihovim potrebama. Kako bi se tim osobama olakšao pristup Internetu i svim informacijama i uslugama koji nudi, predložene su smjernice za oblikovanje web sadržaja WCAG 2.0. U ovom radu analizirane su odabrane smjernice WCAG 2.0 s obzirom na mogućnost primjene na web-sjedištu davatelja usluga organizacije dječjih rođendana. Cilj ovog rada je proučiti smjernice za osiguravanje pristupačnosti mrežnih sadržaja WCAG 2.0 te u praktičnom djelu izraditi web-sjedište s implementiranim odabranim smjernicama pristupačnosti za korištenje kao pristupačnu inačicu postojećeg web-sjedišta. Tijekom rada korišteni su alati za procjenu pristupačnosti web sadržaja te korisnička procjena pristupačnosti, čime se osigurava usklađenost sa smjernicama pristupačnosti, kao i upotrebljivost i razumljivost sadržaja.