Primjena sučelja NetMAP u programskim alatima za ispitivanje propusnosti mrežnih usmjeritelja : završni rad - Medić, Zvonimir (Z. Medić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U operacijskim sustavima opće namjene tradicionalna programska sučelja za odašiljanje i prihvat mrežnog prometa uslijed složenosti implementacija i pripadajućih podatkovnih struktura nisu primjenjiva za rad s prometnim tokovima intenziteta reda veličine milijun paketa u sekundi ili više. Sučelje NetMAP, dodatak jezgri, omogućuje odašiljanje, prihvat i prosljeđivanje paketa pri brzinama koje su dvadeset puta veće od brzina dobivenih korištenjem tradicionalnih programskih sučelja iste namjene.