Algoritam za računanje profila pogreške za tehnologije za sekvenciranje treće generacije : diplomski rad - Megla, Lucija (L. Megla, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Kada se očitanja sastavljaju u duži redoslijed nukleotida i napokon u konsenzus, cilj je reproducirati konsenzus koji je što sličniji referenci. Oxford Nanopore Technologies imaju problema kod sekvenciranja homopolimera. Stoga je razvijen alat koji računa pro- file pogreške homopolimera. Koristeći profile pogrešaka, istrenirani su algoritmi strojnog učenja kako bi predvidjeli stvarnu duljinu homopolimera. U skladu s tim, konsenzus je mi- jenjan kako bi bio što sličniji referenci.