Sustav za lokacijski-ovisnu komunikaciju korisnika : diplomski rad - Miljak, Maja (M. Miljak, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Naslov: Sustav za lokacijski-ovisnu komunikaciju korisnika Sažetak: Rad sadrži opis razvijenog sustava za lokacijski-ovisnu komunikaciju korisnika čiji je glavni cilj omogućiti prividno stvaranje i mijenjanje sadržaja na određenim geografskim lokacijama te, posljedično, komunikaciju među korisnicima sustava. U prvom dijelu rada opisana je arhitektura, a dan je i pregled temeljnih tehnologija korištenih za izradu sustava. Središnji dio rada bavi se implementacijom samog sustava, dizajnom modela podataka, kao i dizajnom te načinom na koji su ostvarene komponente poslužiteljske i klijentske strane. U zadnjem dijelu rada dan je pregled i opisana namjena, a također je prikazan izgled te objašnjen način korištenja sustava. Ključne riječi: lokacijski-ovisna komunikacija, Web API, REST, Angular, Entity Framework