Modeliranje ponašanja zaštitne zgrade nuklearne elektrane tijekom CILRT testa : završni rad - Mlinarić, Filip (F. Mlinarić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obradio sam temu testiranja nuklearne elektrane na sigurnost postupkom CILRT testa. Kroz rad je obrađen temeljni standard za provođenje postupka. Zatim je analizirana provedba testa takvog tipa nad zaštitnom posudom nuklearne elektrane Krško. Odabran je software paket GOTHIC za provedbu simulacije testa. Simulacijom su se u postojećem GOTHIC modelu zaštitne posude verificirali i nadogradili određeni dijelovi. Nakon simulacije u modelu su sadržane sve pukotine, te se buduće analize mogu provoditi s takvim modelom uzimajući u obzir utjecaj proračunatih pukotina na konačne rezultate. Kao test modela na fizikalnost, napravljen je pokus unošenja poremećaja koji nije karakterističan za CILRT test. Simulacijom je dokazana dosljednost modela i potvrđena je nefizikalnost analiziranog poremećaja.