Usporedba raspodijeljenih preporučitelja : završni rad - Mihaljević, Patrik (P. Mihaljević, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Raspodijeljeni preporučitelj je model sustava kojem se komponente nalaze unutar računalnog grozda s osnovnom zadaćom da napravi relevantnu preporuku baziranu na informacijama koje je prikupio. Da bi sustav bio uspješno točan, promatrani zapisi se ne smiju koristi za trening i validaciju sustava. Evaluacijom preporučitelja dolazi se do zaključka da je Apache Spark najbolji i najlakši za implementirati.