Modeliranje odvodnika prenapona u ATPu : završni rad - Miloš, Dominik (D. Miloš, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Pomoću programa ATPDraw simulirano je pet modela odvodnika prenapona tipa PEXLIM Q-Y i PEXLIM P-X. To su modeli: PEXLIM Q-96, PEXLIM Q-192, PEXLIM Q-198, PEXLIM P-330 i PEXLIM P-336. Rezultati koji su dobiveni simulacijom istovjetni su rezultatima iz ABB priručnika što pokazuje da je postupak modeliranja ispravan te da su izračunate vrijednosti istovjetne sa stvarnim vrijednostima. Ovi modeli su izabrani zbog njihove učestale upotrebe u elektroenergetskim sustavima na ovim područjima.