Simulacija rada asinkronog vučnog motora u ciklusu vožnje niskopodnog tramvaja : diplomski rad - Mikec, Hrvoje (H. Mikec, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu je prikazan elektromotorni pogon niskopodnog tramvaja, pokretan asinkronim motorom. Ukratko je opisana fizikalna slika kretanja tramvajskog pogona. Na temelju zadane dionice vožnje izračunati su sile i momenti. Iz njih su izračunate električne veličine: struja, napon, faktor snage i električna snaga. Motor je upravljan vektorskom regulacijom koja omogućuje neovisno upravljanje strujama momenta i toka. Analitičkim proračunom dobiven je približni model motora koji može ostvariti zadane zahtjeve postavljenje pred njega. Taj je proračun iskorišten za dimenzioniranje pomoću programske podrške, u kojem je napravljena i njegova temperaturna analiza.