Projektiranje digitalnog sustava za upravljanje pogonskim pretvaračem električnog vozila : diplomski rad - Milovac, Mateo (M. Milovac, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Na temelju prikupljenih zahtjeva i pregleda postojećih rješenja, izrađen je koncept digitalnog sustava za upravljanje pogonskim pretvaračem. Centralnu jedinicu upravljačkog sustava čini procesor za digitalnu obradu signala TMS320F28379D proizvođača Texas Instruments. U digitalnom sustavu korišten je i FPGA koji osim što nadzire centralnu jedinicu, prikuplja digitalne signale perifernog sklopovlja i omogućava programsku implementaciju zaštitnih funkcija. Uvođenjem u specifične probleme i načine njihovog rješavanja detaljno je opisan dizajn podsustava za mjerenje faznih struja, mjerenje napona istosmjernog međukruga, mjerenje temperatura motora i učinskog modula, sučelja za priključak rezolvera, sučelja za priključak okidačkog sustava učinskih sklopki, komunikacijskog sučelja i glavnog napajanja. U svim fazama dizajna sustava posebna pažnja bila je posvećena zaštitnim funkcijama i sigurnosti rada cjelokupnog pretvarača.