Sklop za ubrzanje algoritma transkodiranja videa za računala visokih performanci : diplomski rad - Mišković, Stipe (S. Mišković, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Video danas čini skoro 80% svih podataka na Internetu, te iz godine u godinu sve više raste. Transkodiranje je proces obrade videozapisa koji je veoma zahtjevan, što procesori opće namjene sve teže prate. Zbog toga se javlja potreba za ubrzavanjem dijelova pojedinih algoritama koristeći GPU ili FPGA kako bi se dobili bolji rezultati. U ovom radu izveden je sklop za ubrzanje u FPGA arhitekturi na pločici Virtex-7 koristeći MMI64 sučelje koji radi promjenu rezolucije videozapisa korištenjem algoritma „najbliži susjed“. Cilj rada je bilo ubrzanje, ali rezultat je ipak slično vrijeme izvođenja na obe arhitekture, uz dobru podlogu za daljnji napredak.