Primjena bežične senzorske tehnologije u upravljanju sustavima : završni rad - Mikulić, Jurica (J. Mikulić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu je definiran i objašnjen bežični senzorski uređaj kao cjelina i objašnjeni su elementi od kojih se sastoji. Pokrivena je teorijska podloga dva najbitnija podsustava, te su navedeni i ukratko opisani ostali podsustavi. Prikazan je također način funkcioniranja kao i izvedba takvih sustava, navedeni su neki primjeri iz prakse i općenito je prikazana korisnost takvih uređaja i problematika iza njih. Na samom kraju je prikazan praktični uređaj, te su prikazani i ukratko opisani elementi od kojih je izrađen. Sam ured ̄aj je poslužio kao primjer te je korišten za analizu upotrebljivosti u stvarnom svijetu.