Pregled koncepata jedinstvene provjere autentičnosti korisnika i implementacija vlastitog sustava : diplomski rad - Miličević, Maro (M. Miličević, 2017)
Sažetak na hrvatskom: „Single sign-on“ sustavi su sve više prisutni u modernim aplikacijama kao glavno rješenje za prijavljivanje korisnika. U ovom radu su obrađeni osnovni koncepti OAuth 2.0 protokola, OpenID Connecta i SAML-a. Kao primjer implementacije vanjskog SSO sustava korišten je Google SSO. Detaljno je opisana komunikacija klijentske aplikacije i pružatelja usluge. Pri izradi vlastitog sustava jedinstvene provjere autentičnosti, korišten je razvojni okvir IdentityServer4 u ASP.NET Core web aplikaciji. Detaljno je opisana izrada osnovnog i naprednog prototipa pružatelja SSO usluge te je demonstriran rad cjelokupne aplikacije. Kod izrade naprednog prototipa opisani su razvojni okviri i paketi koji omogućuju povezivanje IdentityServera s SQL Server bazom podataka.