Organiziranje podataka upotrebom mentalnih mapa tijekom penetracijskih ispitivanja : završni rad - Mravunac, Karlo (K. Mravunac, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad proučava fazu prikupljanja informacija tijekom penetracijskih ispitivanja i analizira uporabu mentalnih mapa za vizualizaciju prikupljenih informacija. Prvo je ukratko objašnjen proces penetracijskog ispitivanja i njegove osnovne faze. Zatim su razrađeni alati koji se koriste prilikom prikupljanja informacija, od kojih su najzanimljiviji pretraživači Interneta. Za vizualizaciju podataka korištene su mentalne mape i alat Freeplane za izradu mentalnih mapa. Dan je primjer mentalne mape koja prikazuje općeniti raspored prikupljenih informacija tijekom penetracijskih ispitivanja. Konkretno istraživanje u obliku mentalne mape prikazano je u posebnom potpoglavlju. Na kraju su objašnjene dvije zanimljive mogućnosti alata Freeplane za ovo područje. Te mogućnosti su skripte koje se koriste u Freeplane-u i dodatci za Freeplane.