Autonomno uspinjanje mobilnog robota po stubama : završni rad - Miškulin, Sabrina Eugenie (S. Miškulin, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je potrebno implementirati algoritam autonomnog uspinjanja mobilnog robota po stubama. Algoritam kao ulaz koristi parametre stuba (nagib, širinu i visinu), te na osnovi njih i parametara robota određuje je li uspon siguran. Ako je uspon siguran, algoritam treba omogućiti autonomni uspon robota po stubama uz pretpostavku da se robot nalazi ispred njih. Algoritam je potrebno implementirati unutar ROS-a i testirati ga u simulacijskom okruženju i po mogućnosti na stvarnoj mobilnoj platformi.