Simulacija protokola stimulacije za ugrađenu pužnicu : diplomski rad - Molnar, Nikolina (N. Molnar, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj rada je opsežno obraditi znanstvenu i stručnu literaturu, priložiti kritički osvrt na stanje tehnologije, te projektirati sustav za obradu govornog signala. U prvom dijelu rada opisan je slušni organ, govorni trakt, umjetna pužnica i stimulacijske strategije koje se koriste u umjetnoj pužnici. U drugom dijelu rada opisan je sustav za analizu govornog signala, te njegova implementacija u grafičkom sučelju Matlab programskom paketu.