Utjecaj testne okoline na rezultate testiranja programske opreme : diplomski rad - Nekić, Davor (D. Nekić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Kod svakog ozbiljnijeg projekta je poželjno da se faza testiranja potpuno odvoji od faze dizajna. Testovi se pišu u određenim programskim okvirima koji su zaduženi za njihovu automatizaciju i evaluaciju. Na rezultate samih testova ponekad zna utjecati nestabilna testna okolina na koju programeri ne mogu utjecati. U ovom diplomskom radu opisuje se postupak testiranja projekata, daje se kratki uvod u programski jezik Erlang i u programski okvir Common Test te se detaljno opisuje realizirana nadogradnja tog programskog okvira koja se bavi smanjenjem utjecaja testne okoline na rezultate testiranja programske opreme. Realizirano rješenje se uspoređuje s rješenjima kod drugih programskih okvira.