Niz elektromagnetskih induktivnih senzora s induktivno-digitalnim pretvornicima : završni rad - Nestić, Matija (M. Nestić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu je opisano na koji način je moguće povezati niz elektromagnetskih induktivnih senzora te zatim grafički prikazati rezultate na računalu. Ukratko su opisani beskontaktni senzori, a zatim i načela rada induktivnih senzora. U radu se kao induktivni senzor koristi evaluacijska pločica Texas Instrumentsa LDC1000EVM sa zavojnicom i induktivno digitalnim pretvornikom. Opisano je na koji način je polje senzora povezano sa ARM mikrokontrolerom. Sakupljeni podaci sa senzora se zatim obrađuju u digitalnoj domeni. Opisano je kako se vrijednosti senzora šalju preko USB veze na računalo gdje su grafički prikazani.