Analiza i usporedba postupaka estimacije fazora električnih veličina : diplomski rad - Muhić, Dag (D. Muhić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu ispitane su neke od metoda za estimaciju fazora napona i struja u elektroenergetskom sustavu. Simulacijski modeli izrađeni su u programskom okruženju MATLAB i simuliran je rad svih algoritama. Objašnjene su pojave koje se događaju pri obradi signala. Testirano je ponašanje algoritama u raznim uvjetima poput pojave viših harmonika, visokofrekventnog šuma i promjene frekvencije samog signala. Posebna pozornost obraćena je na ponašanje algoritama u uvjetima kvara elektroenergetskog sustava. Također razmotrene su i implementacijske mogućnosti pojedinih algoritama. Algoritmi su implementirani na DSP procesoru i testirano je njihovo ponašanje. Testiranje na DSP procesoru obuhvaća detekciju harmonika i otpornost na promjenu frekvencije. Za generiranje signala željenog harmoničkog sastava korišten je generator signala Omicron 356.