Migracija s relacijske na hibridnu bazu podataka : diplomski rad - Novokmet, Ante (A. Novokmet, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Većina informacijskih sustava koristi relacijske baze podataka. Osim takvih postoje i baze podataka utemeljene na dokumentima, koje imaju prednosti poput učahurivanja podataka, podršku velikoj količini podataka, skalabilnost, ali i nedostatke, poput nepostojanja transakcija. U radu je osmišljen način restrukturiranja informacijskog sustava da on koristi SQL Server i MongoDB bazu podataka, te način migracije podataka s jednog sustava na drugi, kako bi se iskoristile prednosti oba tipa.