Izbor i podešenje zaštite generatora i blok transformatora u termoelektrani : diplomski rad - Petranović, Mislav (M. Petranović, 2015)
Sažetak na hrvatskom: S obzirom da je generator jedan od najznačajnijih elementa u elektroenergetskom sustavu, od iznimne je važnosti dobro ga zaštiti u pogonu od raznoraznih smetnji i kvarova. U termoelektrani se najčešće spaja u bloku s transformatorom. Upravo zbog toga je potrebno ozbiljno pristupiti analizi sustava zaštite navedenih elemenata. U ovom je radu kroz primjer Petrokemije Kutina prikazan izbor i podešenje zaštite generatora i blok transformatora. Posebna pozornost je posvećena načinu konfiguriranja zaštitnih funkcija u numeričkom releju, te su predložena konkretna podešenja odabranih zaštitnih funkcija.