Primjena grafova u klasifikaciji i grupiranju dokumenata : završni rad - Obadić, Leo (L. Obadić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj je ovog rada demonstrirati primjenu reprezentacije teksta grafovima kako bismo povećali preciznost klasifikacije i grupiranju teksta. U prvom dijelu objašnjava se kako tekst pretvoriti u graf. Predstavljeni su i algoritmi za izračun sličnosti grafova koji su korišteni u četiri obrađivane metode strojnog učenja (k-srednjih vrijednosti, k-reprezentanata, k-najbližih susjeda i kombinacija k-srednjih vrijednosti i k-najbližih susjeda). U drugom dijelu navedeni su eksperimentalni rezultati dobiveni u okviru programskog jezika Python.