Izvedba upravljačkog sustava hibridnog naponsko-toplinskog sunčanog modula : diplomski rad - Perić, Ante (A. Perić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu su opisani hibridni naponsko-toplinski sustavi s vodom kao rashladnim sredstvom, te detaljni opisi njihovih sastavnih komponenata. Rad je podijeljen na četiri dijela. U prvom dijelu su detaljno opisani fotonaponski sustavi. Od otkrića fotoelektričnog efekta preko sunćanih ćelija do samih fotonaponskih modula. Drugi dio rada je posvećen hibridni naponsko-toplinski sustavima s vodom kao rashladnim sredstvom. Posebno su objašnjene formule za izračun toplinske i električne djelotvornosti sustava. U trećem dijelu je prikazan eksperimentalni model hibridnog naponsko-toplinskog sustava s vodom kao rashladnim sredstvom te su detaljno opisani svi elementi od kojih je sustav izrađen. Posebna pažnja posvećena je izradi silaznog istosmjernog pretvarača. Četvrti dio se odnosi na upravljački sustav hibridnog naponsko-toplinskog sustava s vodom kao rashladnim sredstvom. Upravljački sustav se dijeli na dva podsustava. Sustav za upravljanje protokom vode i sustav za upravljanje tokom i spremanjem električne energije.