Primjena platforme AWS IoT za razvoj usluga u području Interneta stvari : završni rad - Orečić, Igor (I. Orečić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovim završnim radom pokazana je primjena platforme AWS IoT za razvoj usluga u području Interneta stvari. Završni rad sastoji se od četiri poglavlja. U uvodu je iznesena motivacija za primjenu platforme AWS IoT za razvoj usluga u području Interneta stvari. Zatim slijedi osvrt na referentnu arhitekturu AIOTI-a. U poglavlju nakon slijedi opis AWS IoT platforme. Opis platforme sastoji se od opisa komunikacijskih protokola, sigurnosti i autorizacije, pravila, upravljanja stvarima i tzv. „kopijama stvari“. Opis rješenja predstavljen je u trećem poglavlju. Opisana je arhitektura rješenja, rješenje mobilne aplikacije za mobilne uređaje s operacijskim sustavom Android, rješenje web aplikacije koja koristi HTML, CSS i JavaScript tehnologije, te rješenje REST poslužitelja koji koristi programski okvir Spring i programski jezik Java. U zadnjem poglavlju napravljena je usporedba AWS IoT platforme i modela koji se koriste u njoj s preporučenim modelima AIOTI arhitekture na visokoj razini. Izrađene aplikacije koriste se u svrhu ispitivanja primjene platforme AWS IoT za razvoj usluga u području Interneta stvari.