Identifikacija sekvenci u log datotekama poslovnog procesa : završni rad - Orešković, Dominik (D. Orešković, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Analiza poslovnih procesa je relativno nova grana u području računarstva, koja vremenom postaje sve značajnija jer se njezinom primjenom proces može značajno unaprijediti, pogotovo u aspektu cijene i vremena izvođenja. Algoritam razvijen u ovome radu otkriva ponavljajuće sekvence događaja, koje su najčešće "uska grla" poslovnih procesa. Supstitucijom ponavljajuće sekvence događaja jednim novim događajem (ili sekvencom novih događaja koja je jednostavnija od polazne), proces se može značajno ubrzati. Primjeri sa apstrahiranim događajima pokazuju kako je algoritam primjenjiv na svakom poslovnom procesu.