Sustav za provođenje provjera znanja u učionici : završni rad - Ostrun, Andrijan (A. Ostrun, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Provjere znanja vrlo su važan aspekt obrazovanja, a u određenim slučajevima njihovo je provođenje kompleksno i vremenski zahtjevno. Razni sustavi elektroničkog učenja pokušavaju olakšati provođenje provjera no većina sustava nije primjenjivo u učionici. Sustav opisan u ovom radu rješava učestale probleme s kojima se susrećemo pri provođenju provjera znanja u učionici. Sustav tako olakšava provođenje raznih provjera znanja te prikupljanje povratnih informacija od studenata koje se automatiziranim postupkom obrađuju i spremaju za daljnju analizu. U radu su analizirani zahtjevi i problematike takvog sustava te razni načini vrednovanja studentovih odgovora. Implementiran je pozadinski sustav, aplikacija Weba te programska sučelja za razmjenu podataka s ostalim komponentama sustava.