Automatizacija modela za sortiranje elemenata upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1200 u programskom jeziku SCL : završni rad - Perić, Nikica (N. Perić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Algoritam prikazan u ovom radu služi kako bi se na što lakši način upravljalo modelom za sortiranje elemenata. Model ima dizalicu koju pokreću tri motora, traku pokretanu jednim motorom, svjetlosne senzore i graničnike, dva enkodera te umanjeno skladište od devet polja. Njime se upravlja upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1200 u programskom jeziku SCL. Program se sastoji od organizacijskog bloka i sedam funkcija, a ima i šest zaslona koji se prikazuju ovisno o potrebi. Sve funkcije i zasloni te način na koji rade objašnjeni su u poglavlju „Opis razvojnog algoritma“, a opis programirljivog logičkog kontrolera, modela te njihovog povezivanja dani su u poglavlju „Opis laboratorijskog modela“. Model može raditi u automatskom ili ručnom načinu rada. Kod automatskog načina postoje funkcija koja posprema predmet skladište naziva „spremanje“ i funkcija koja uzima predmet iz skladišta imena „vraćanje“. U ručnom načinu rada se pomoću tipki po volji upravlja motorima trake i dizalice.