Predviđanje trendova u financijskim vremenskim nizovima metodama strojnog učenja : završni rad - Petrušić, Nikola (N. Petrušić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Predviđanje trendova na financijskom tržištu zahtjevan je posao koji uključuje mnoge faktore. Strojno učenje metoda je učenja računala na osnovi podataka bez eksplicitnog programiranja. Financijsko tržište opisuje se modelima strojnog učenja koji ovise o vrijednostima fundamentalnih faktora dionica.