Lokalizacija identifikacijske kartice u slici temeljena na dubokom učenju : diplomski rad - Pavlović, Petar (P. Pavlović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Detekcija kartica je industrijski problem koji doprinosi automatizaciji i povećava točnost određenih sustava. U ovom radu napravljen je skup podataka za učenje dubokih neuronskih mreža koji je zbog relativno malog broja proširen s 9881 na 362442 slika. Opisane su tri različite arhitekture koje imaju sposobnost detekcije objekata na slikama varijabilne veličine. Korištena arhitektura je Faster-rcnn [3] s prenamijenjenom regresijom na kraju mreže. Opisan je proces učenja mreže i ponuđena je jedna ideja lokalizacijske postobrade. Na kraju su dani rezultati usporedbe s jednim postojećim detektorom kartica baziranim na LSD algoritmu. Osim za izuzetno strog kriterij točnosti, rješenje ponuđeno ovim radom daje bolji rezultat.