Ugradbeni računalni sustav za temperaturno kontroliranu sklopku : završni rad - Pavić, Mislav (M. Pavić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Početak razvoja ugradbenih računalnih sustava ili URS-ova je započeo u 20.st. razvojem sustava za “Apollo Guidance Computer” na MIT-u. Od tada ugradbeni računalni sustavi su se poboljšali u kontekstu procesorske snage i funkcionalnosti te smanjenju cijene razvoja. Moderni ugradbeni računalni sustavi su rađeni s točno određenim zadaćama stoga su optimirani tako da budu što pouzdaniji i imaju dobre performanse uz što manju cijenu. Velika je primjena ugradbenih računalnih sustava u kućnoj automatizaciji. Ovaj završni rad se bavi izradom ugradbenog računalnog sustava koji će služiti za paljenje i gašenje uređaja ovisno o izmjerenoj temperaturi. Krajnji sustav treba omogućiti upravljanje temperaturnim postavkama putem web poslužitelja i sustava za kućnu automatizaciju. Ugradbeni računalni sustav je temeljen na razvojnoj pločici ESP8266 NodeMCU v2 Lua Wifi s mikrokontrolerskim sposobnostima izrađenoj od kineskog proizvođača Espressif na koji se mogu priključiti senzori za mjerenje temperature i uređaj koji će biti upravljan. Danas se nudi kao dobra alternative Arduinu. Mjerenje temperature obavljat će senzor za mjerenje temperature i vlažnosti SHT21/HTU21. Sustav za automatizaciju koji ćemo koristiti je openHAB programska podrška za kućnu automatizaciju.