Automatsko generiranje glazbe temeljeno na umjetnim neuronskim mrežama : diplomski rad - Pereglin, Domagoj (D. Pereglin, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Korištenje algoritama umjetne inteligencije u skladanju glazbe, tj. algoritamsko skladanje, djelomična je ili potpuna automatizacija procesa skladanja glazbe upotrebom računala. Od pedesetih godina prošlog stoljeća koristile su se različite tehnike umjetne inteligencije u cilju ostvarenja automatizacije tog procesa. U ovom radu objašnjene su umjetne neuronske mreže. Poseban je naglasak stavljen na povratne neuronske mreže i njihovu primjenu u procesu automatskog generiranja glazbe. Opisana je implementacija sustava automatskog generiranja glazbe temeljena na mrežama LSTM. Opisani su rezultati generiranja te su dane poveznice na kod i slušne primjere.