Proračun uvjeta u kojima se nalazi oprema u pomoćnoj zgrade NE Krško nakon akcidenta : diplomski rad - Pelivan, Marija (M. Pelivan, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Električna oprema u nuklearnim postrojenjima mora moći izdržati teške uvjete koji mogu nastati zbog akcidenata i prema tim se kriterijima odabire. Analiza uvjeta koji vladaju u pomoćnoj i među-zgradi NEK-a nakon akcidenta provedena je na izrađenim modelima za program MELCOR. Rezultati termo-hidrauličkih proračuna uspoređeni su s rezultatima dobivenim programom GOTHIC. Usporedba je pokazala mnogo bolje poklapanje između rezultata dobivenih ovim dvama programima za slučaj među-zgrade. Potom su provedene analize curenja sadržaja iz zaštitne zgrade analiza curenja vodika za pomoćnu zgradu te analiza curenja vodika i radioaktivnih plinova za među-zgradu.