Prikaz velike količine podataka prikupljenih sa senzora : diplomski rad - Podbrežnički, Karlo (K. Podbrežnički, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Sustav Global Sensor Networks primjereno je rješenje za olakšavanje rada s bežičnim mrežama osjetila. GSN web-aplikacija dio je sustava koji omogućuje dohvat i prikaz podataka korisnicima kojima je potrebno jednostavno grafičko sučelje preko kojega je moguće iskoristiti sve što nudi GSN međuprogram. Nadogradnja web-aplikacije olakšana je modularnim dizajnom korištenjem AngularJS razvojnog okvira i upravljanjem paketa Bowerom. Konačno usavršavanje i dokumentacija puta podataka važno je za budući razvoj usmjeren naprednom grafičkom prikazu. Web Storage mehanizam omogućava pohranu korisničkih postavki u memoriju aplikacije na korisničkom računalu čime se ubrzava i olakšava rad. Promjenama na dijelovima aplikacije u kojima se prikazuju podaci stavljen je naglasak na grafički prikaz i istovremeni pregled te usporedbu većih količina podataka. Veća robusnost ostvarena je provjerama dostupnosti potrebnih modula u situacijama kada ne postoje povoljni uvjeti za izvršavanje (nedostatak Internet veze) i ograničenjem količine podataka kada bi ona mogla dovesti do smanjenje brzine izvršavanja. Izdvajanjem widgeta, koji korištenjem Web Storagea dobivaju veći smisao, u zasebnu direktivu u skladu s načelima Angulara, omogućene su njihove daljnje nadogradnje bez narušavanja postojećeg stanja.