Laboratorijski model sustava upravljanja sinkronim strojem sa stalnim magnetima : završni rad - Pezić, Matija (M. Pezić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je realiziran laboratorijski model sustava upravljanja sinkronim strojem sa stalnim magnetima. Prilikom realizacije laboratorijskog modela koristiti se industrijski pretvarač frekvencije i napona Siemens Sinamics S120, programibilni logički kontroler (PLC) Siemens Simatic serije S7-300 i sinkroni stroj sa stalnim magnetima. PLC i pretvarač frekvencije i napona su povezani preko industrijske komunikacijske mreže PROFINET. Programskim paketom Starter konfiguriran je pretvarač i sinkroni motor sa stalnim magnetima, a pomoću TIA Portala izvršava se upravljanje cjelokupnim sustavom.