Razvoj informacijske strukture za potrebe upravljanja i praćenja radnog osoblja tvrtke : završni rad - Pikelj, Ivan (I. Pikelj, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Razvoj informacijske strukture za potrebe upravljanja i praćenja radnog osoblja tvrtke. Upravljanje ljudskim resursima jedan je od nužnih zadataka u modernim tvrtkama koje prate svoje zaposlenike kroz dolaske i odlaske s posla. Zbog toga je postalo nužno postojanje odgovarajuće programske potpore. Ovaj dokument prikazuje osnovnu ideju realizacije takvog sustava. Prikazuje pohranjivanje podataka o prisustvu zaposlenika i što je preciznije moguće pratiti njihovo radno vrijeme pomoću tehnologije pametnih kartica. Potreba za implementaciju sustava kao u dokumentu je da se smanji ljudska pogreška u odnosu na ručno evidentiranje te olakšao pristup podacima korisnim za učinkovito upravljanje ljudskih resursa tvrtke i uštede vremena. Glavni dio takvog sustava je baza podataka (MySQL) i kao takav je detaljnije opisana, a za korisničko sučelje s jednostavnim pristupom i velikim rasponom mogućnosti je web aplikacija koja je postala uobičajena praksa kao i php programski jezik za dohvaćanje podataka iz implementirane bazi podataka. Opisan sustav služi kao predložak funkcionalnosti zamišljenog sustava, ali za korištenje u određenoj tvrtki potrebno ga je prilagoditi prema načinu rada tvrtke i prema tehničkoj implementaciji metode praćenja - pametnih kartica i senzora.